Yksivaiheinen, kaksivaiheinen vai biometrinen tunnistautuminen? 

Salasanat voivat olla heikkoja, ja ne voidaan varastaa tai hakkeroida. Käyttäjätunnus-salasana-paria vankempi tietoturva saadaan kaksivaiheisella tunnistautumisella, jossa käytetään käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi jotakin muuta varmennetta, esimerkiksi tekstiviestiä. Kun järjestelmien tunnistautumismenetelmiin lisätään vaiheita, voi kirjautumisprosessi käydä vaivalloiseksi käyttäjille. Lue lisää tunnistautumisesta Viestintäviraston sivuilta 

Biometrinen tunnistautuminen

Biometrinen tunnistautuminen perustuu esimerkiksi käyttäjän kasvojen, sormenjäljen tai äänen tunnistamiseen. Sensori lukee käyttäjän tunnisteen, ja varmistaa että käyttäjällä on oikeus kyseiseen laitteeseen, palveluun tai alueelle pääsyyn. 

Fujitsun PalmSecure -tunnistaumisjärjestelmä hyödyntää käyttäjän verisuonikartastoa, joka mahdollistaa edellä mainittuja biometrisiä menetelmiä paremman turvan väärennöksiltä. Tunnistautuminen on käyttäjälle nopeaa ja hygieenistä, koska tunnistauminen tapahtuu asettamalla kämmen lukijan päälle koskettamatta itse laitetta. Tarvittaessa tunnistautumiseen voidaan lisätä vaiheita, jolloin saavutetaan entistä parempi turva.

Käyttökohteita

  • Kirjautuminen työasemalle tai palvelimelle
  • Fyysinen pääsy suojatuille alueille, esimerkiksi palvelinhuoneeseen, varastoon tai laboratorioon
  • Pääsy automaatille tai ostospaikkaan
  • Muut alakohtaiset ratkaisut, jossa tarvitaan tunnistautumista

Lue lisää PalmSecuresta täältä.

Fujitsun työasemat sisältävät PalmSecure-tunnistautumisen

 

ESPRIMO-mini PC:t, CELSIUS-mobiilityöasemat, LIFEBOOK-kannettavat ja STYLISTIC 2 in 1 -laitteet sisältävät PalmSecure-tunnistautumisen.

Kehitämme suomalaisille yrityksille sopivia ratkaisuja yhteistyössä Fujitsun kanssa

Voisitko hyötyä tästä ratkaisusta? Kartoitamme tarpeesi, ja valitsemme juuri käyttöösi sopivan laitteiston. Asiantuntijoillamme on vuosien kokemus testatuista ja hyväksi havaituista ratkaisuista. Saat laitteet asennettuna käyttövalmiina ja tarjoamme ylläpitopalvelun, jotta sinun ei tarvitse huolehtia tekniikasta.

Data Group & Fujitsu 26.04.2018