Tietotekniikan viime vuosien trendit liikkuvuus, pilvipalvelut ja tietoturva eivät ole yleensä yltäneet tulostimiin, kopiokoneisiin tai monitoimilaitteisiin asti.

- Myös tulostavissa laitteissa tulisi huomioida tietoturva samalla tavalla kuin muissakin tietoteknisissä laitteissa, kertoo HP:n tekninen konsultti Esa Suuraho.

Kolme tärkeää turvaominaisuutta 

Tulostavien laitteiden tietoturvaan kuuluvat yksittäisen laitteen tietoturva, datan tietoturva sekä tietoturvan hallinta. Turvatulostus on vain yksi osa-alue tulostavien laitteiden tietoturvasta, missä esimerkiksi maksuton HP Private Print -turvatulostusratkaisu tuo tietoturvallisen tulostamisen toimistoja mobiilikäyttäjille.

Automaattiset tietoturvaominaisuudet varmistavat, että laitteessa käynnistyvät valmistajan allekirjoittamat tai sertifioidut BIOS, käyttöjärjestelmä sekä ohjelmistot.

– Jos jotain tapahtuu, laite voi myös lähettää itsestään lokitiedon asiakkaan monitorointijärjestelmään. Monitorointi on äärimmäisen tärkeää, jotta mahdollisiin tietoturvaongelmiin osataan puuttua ajoissa. Monitorointiohjelmiston avulla voidaan helposti seurata laitteiden muita tietoturva-asetuksia, Suuraho sanoo.

TPM-sirulla suojataan koko laite

Joissain monitoimilaitteissa ja tulostimissa on myös mahdollisuus TPM-sirun käyttöön. Se suojaa laitteen tietoja luomalla salausavaimen. Kun siru poistetaan, laitteen uudelleenkäyttö vaatii sen tyhjentämisen. Sirun pois ottaminen on helppo tapa tehdä laite sellaiseksi, ettei sen tietoihin pääse enää käsiksi esimerkiksi kun laitteen sopimuskausi päättyy.

HP & Data Group 22.05.2017